Το βίντεο που χρειάζεστε για την επιχείρηση σας: Εταιρικό βίντεο, Διαφημιστικό βίντεο, κ.α.

Το είδος των βίντεο για το διαδίκτυο που χρειάζεστε εξαρτάται από το είδος της επιχείρησης σας.

Αν και όλα τα βίντεο μπορούν να μπούν κάτω από τον τίτλο “διαφήμιση” θα μπορούσαμε να χωρίσουμε τα βίντεο στις εξής κατηγορίες για καλύτερη κατανόηση:

4+1 κατηγορίες βίντεο:

Εταιρικό βίντεο – Το εταιρικό βίντεο φέρνει πιο κοντά το ήδη υπάρχον κοινό σας και βοηθάει ώστε να σας γνωρίσει ένα νέο κοινό. Μπορεί να δώσει διαφορετική έμφαση κάθε φορά σε τομείς όπως η διαδρομή της εταιρίας, η φιλοσοφία, το αντικείμενο της, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό της.

Διαφημιστικό βίντεο – Το διαφημιστικό βίντεο εστιάζει στην διαφήμιση ενός συγκεκριμένο πράγματος. Μπορεί να είναι ένα προϊόν (η μια γκάμα προϊόντων), μια εκδήλωση, μια υπηρεσία, ένας οργανισμός κτλ.

Τρέιλερ (trailer) / Τήζερ (teaser) – Αυτά τα δύο βίντεο πολύ μικρής διαρκειας, έχουν σκοπό να αναδείξουν τα πιο δυνατα σημεία ενός μεγάλου σε διάρκεια πρότζεκτ για να το προωθήσουν. Είτε αυτό είναι μια χολυγουντιανή ταινία!, είτε μια εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί ή κάτι που έχει ήδη συμβεί. Με ένα μικρό trailer ή ένα πολύ μικρό teaser, τραβάτε την προσοχή του κοινού σας προς το πρότζεκτ σας.

Ενημερώτικό / επεξηγηματικό / “how to” / βίντεο – Το βίντεο αυτό δείχνει τα στάδια μια υπηρεσίας που παρέχετε ή τα βήματα χρήσης ή διμιουργίας ενός προϊόντος που προσφέρετε ή παρουσιάζετε.  Επειδή αυτά ενδέχεται να είναι λίγο έως περισσότερο πολύπλοκα παρουσιάζονται πιο αναλυτικά. Θα μπορούσε να είναι και ένα “Frequently Asked Questions” βιντεο ή ενα βίντεο που δείχνει τον τρόπο κατασκευής ενός αντικειμένου.

Βίντεο εκδήλωσης – Είναι η οπτικοακουστική κάλυψη της εκδήλωσης σας που μπορεί να προσεγγιστεί σκηνοθετικά με διαφορετικούς τρόπους, με μία ή πολλές κάμερες.

Making Of / Behind the scenes/ Mini doc  – Ενδείκνυται για μεγαλύτερα πρότζεκτ (π.χ. την παρουσίαση ενός οργανισμού και των δράσεων του) που δεν αρκούνται σε μια διαφήμιση αλλά χρειάζονται μια δυνατή σκηνοθετική προσέγγιση που θα δώσει ένα καλλιτεχνικό και αισθητικό αποτέλεσμα πιο πλούσιο και με μεγαλύτερο βάθος. Στην περίπτωση του “making of” βίντεο, μεταφερόμαστε στα παρασκήνια της δημιουργίας του πρότζεκτ.

 

Τι βίντεο χρειάζεστε λοιπόν;

Πουλάτε προϊόντα;
Χρειάζεστε διαφημιστικά βίντεο που θα τα αναδείξουν και θα δημιουργήσουν διαδραστικότητα με το κοινό σας στα δίκτυα. Παράλληλα ένα εταιρικό βίντεο θα σας φέρει πιο κοντά με το υπάρχον κοινό σας και θα υπάρχει για πάντα εκεί ώστε να δημιουργήσετε brand awareness για τους καινούργιους πελάτες σας.

Παρέχετε υπηρεσίες;
Χρειάζεστε ένα επεξηγηματικό ή διαφημιστικό βίντεο που θα παρουσιάσει την υπηρεσία με απλό και διασκεδαστικό τρόπο. Το εταιρικό βίντεο θα είναι και για εσάς χρήσιμο αφού αυτό το είδος βίντεο στοχεύει στην γνωριμία του κοινού σας με το brand σας, και ενδυναμώνει την σχέση σας με τους πελάτες σας.

Είστε οργανισμός;
Χρειάζεστε διαφημιστικά / ενημερωτικά βίντεο των επιμέρους δράσεων, ένα εταιρικό βίντεο που να παρουσιάζει την φιλοσοφία σας, την διαδρομή και τους στόχους σας. Για τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του οργανισμού σας αναλαμβάνουμε την καταγραφή τους με μορφή και αισθητική ντοκιμαντέρ, άσχετα από την τελική διάρκεια του βίντεο. Σημασία έχει η ποιότητα και ο στόχος της παρουσίασης.

Σχεδιάζετε μια live εκδήλωση;
Αναλαμβάναμε την καταγραφή της με τρεις κάμερες και σας παρέχουμε βίντεο ολόκληρης της διάρκειας αλλά και μικρότερα κλιπ – τρέιλερ για την καλύτερη παρουσίαση της στα κοινωνικά δίκτυα.

Στην Kangaru Professional Video Services δημιουργούμε όλους τους τύπους βίντεο για το διαδίκτυο και όχι μόνο: απο teaser που διαρκούν ελάχιστα δευτερόλεπτα, μέχρι ωριαία ντοκιμαντέρ.

 

Διαβάστε επίσης:  Πως μπορεί το βίντεο μάρκετινγκ να βοηθήσει την επιχείρηση σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε το δικό σας βίντεο.